Conceptul volumului de arhitectura porneste de la dinamica apei simbolizata printr-o linie curba prezenta la fatada dinspre parc . Linia curba se materializeaza printr-un plan vertical inierbat .Coaja exterioara vine in intampinarea naturii cu finisaje de lemn natural si cu zone vitrate mari spre cursul de apa al raului dar si cu extinderea zonei verzi pe planele verticale ale cladirii.
Functionalitatea spatiului ofera o deschidere ampla al spatiului spre natura dar si zona de consumatie este la rândul ei impartit simbolistic fata de zonele cardinale si cu amplasarea barului care este de tip insular cu rol de fragmentare vizuala al spatiului.
Spaţiile verzi urbane au o deosebită importanţă şi din punct de vedere estetic, deoarece atenuează impresia de rigiditate şi ariditate a oricărui mediu construit –mediu ce domină în oraşe. Prin valoarea amenajării lor peisagistice, spaţiile verzi dau identitate aşezărilor umane.
Menţinerea unor zone de spaţiu verde neglijat se poate datora, în unele cazuri, unor dispute între instituţii privind spaţiul respectiv, scopul urmărit fiind câştigarea controlului asupra terenului, care, ulterior, este exploatat pentru profit.
Zona ar trebui sa fie capabila sa incorporeze numeroase varste si interese de-a lungul timpului, precum si multe tipuri de comunitate de la adunari informale legate de un eveniment, festivaluri de vara sau prezentari pana la interese particulare si luatul mesei impreuna .
Amenajarea are multiple activitati comune exterioare.Pe timpul verii, cafe-barul din zona de lounge este inima evenimentelor in aer liber de la festivaluri de vara pana la barurile de vineri sau reuniuni spontane.
Planul restauranrului se intinde peste taluzul malului apei cu o terasa acoperiat in consola de 5 m.. De la planul terasei amenajate se continua circulatia printr-o ( padure urbana) lounge , continuata cu coronamentul la nivelul superior pentru umbrire si protejare.